Na początku września 3-osobowe teamy z całej Polski stanęły do walki o tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce. Ich poczynania w walce o główną nagrodę - 100 tys. zł - co tydzień oceniali jurorzy: Ewa Wachowicz, Piotr Gąsowski i Adam Borowicz. Do finału dotarły dwa zespoły: rodzina Szatanów z województwa Zachodniopomorskiego oraz rodzina Krechów z Krosnowic.
* Odwiedź nasz profil na Instagramie. Znajdziesz tam wyjątkowe zdjęcia i filmy: https://www.instagram.com/nowaruda24/
Weselny popis
- Zwyciężyliśmy, ale to dotarło do mnie tak naprawdę dopiero po kilku dniach – przyznaje Hubert Krech. - Byliśmy wtedy już bardzo zmęczeni. Nagranie jednego odcinka trwało do dwóch dni. Poza tym finałowe konkurencje były wyjątkowo trudne, bo trzeba było przygotować po 30 porcji dań na wesele – dodaje. Krechowie ugotowali zupę, dziczyznę z kaszą oraz bułeczkę z kaszanką i... - Sądzę, że to danie z kaszką zadecydowało o naszym zwycięstwie. To było dostawka, która zasmakowała i jurorom i gościom weselnym – wspomina Hubert. - Mieliśmy z tym daniem pewien problem, bo kaszanka nie był najwyższej jakości, ale majeranek i cytrusy nadały jej wyjątkowego smaku – dodaje.
Więcej przeczytasz na portalu kłodzko24.eu
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.